Mesterrækken

Holdkampe Mesterrækken

Søndag den 10. november drog Skives 2.hold i mesterrækken til Thisted for at spille holdkamp mod Thy skakklub som er nedrykker fra 2. division, og storfavoritter til at rykke op igen.
Der var på forhånd lagt op til en spændende kamp, da begge mandsskaber havde vundet stort i 1. runde. Vi havde desværre afbud fra Lars Schøning som skulle spille på 1. holdet og Rasmus Kvist der var forhindret. De blev på bedste vis erstattet af Dim Buizer og Jørgen Pedersen.
Først færdig blev Egon Fransen på bræt 5, som spillede et parti mod Per Petersen uden der skete de helt store slag-udvekslinger. Herefter tabte Mirsad på bræt 6, efter at han havde haft gode muligheder undervejs i partiet. Mirsad kom til at lave en fejl beregning som gav Peter Klemmensen et tårn i overskud, Og Mirsad opgav hurtig at spille videre. Per Nielsen på bræt 4 udlignede med en sejr over Tummas Jakobsen. Efter at de 2 spillere have stået lige meget længe, fik thyboen placeret sin dronning og tårn på den samme diagonal, hvilken Per udnyttede til at vinde en kvalitet. Efterfølgende spillede Per meget nøjagtig og Tummas måtte give fortabt.
På bræt 3 begynde Jørn Hviid noget utraditionel med i første træk at spille e3, det hylede ikke Thys Jens Madsen ud af det, så Madsen vandt hurtig en bonde. Jørn forsøgte at forsvare sig godt han kunne, uden at komme tilbage i partiet. På 1. bræt nåede Lars B. Agger aldrig at få ordentligt fat i partiet mod Ove Kroll, og Kroll fik hurtigt 2 stærke fri bønder i centrum og Lars blev hurtig nedspillet. Jørgen Pedersen på bræt 8 leverede vores anden sejr, da han efter en flot kombination vandt over Thys Rune G. Madsen, rigtig stærkt spillet af Jørgen. Dim Buizer spillede mod Thys formand Jens Sørensen på bræt 7, det begyndte meget lige, men efterhånden kom Dim til at stå godt, men til sidst måtte han se Thy formanden holdt remis med en evig skak.
Som sidste mand sad vores formand Frode Meldgaard i en presset stilling mod Sened Huskic på bræt 2, og da Frode, som ellers kæmpede hårdt, kom til at lave en lille fejl, hvilket gav thyboen den afgørende fordel, måtte han give fortabt.
Alt i alt et hæderligt nederlag på 5-3, selv om vi havde håbet på et bedre resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *