A-rækken

Holdkampe A-Rækken Herning 3 – Skive 4

Et afbudsramt Skive 4 tog mandag aften til Herning for at møde byens 3. hold. Det blev desværre en aften, hvor vi måtte vende hjem med et 5-3 nederlag og en score lidt under foventet (4.2 – 3.8).

Først færdig var Klaus Kristensen med hvid på 3. brættet, der efter en pause fra skak havde indvilliget i at hjælpe klubben. Åbningen mod Arne Sørensen gik fint, men ret hurtigt i spillet gik det galt for Klaus, og han opgav ret hurtigt. På 8. brættet var Marius Bøss Sørensen sort mod Svend Bang (1423). Marius lagde pres på i åbningen og ofrede en bonde for en kompleks stilling med bindinger og trusler. I den pressede stilling overså Svend Bang en skak og lavede ulovligt træk. Dronningen var rørt, og derfor skulle den bruges til at sætte foran kongen, hvorved Marius vandt dronningen for en løber. Få træk derefter gav modstanderen op.

Martin Diderichsen fik debut for Skive i holdskak med sort på 4. brættet mod Kurt Kibsgaard (1358). Ifølge Martin kom han skævt ud af åbningen, hvilket han aldrig kom over og måtte indkasserer et nederlag.

På 5. brættet var Jens Knattrup hvid mod Birgit Dithlevsen. Efter et par fine taktikker tidligt i midtspillet kom Jens foran med to tårne for en springer, hvorved den kamp reelt var afgjort, og Jens kørte den da også sikkert hjem.

Birgitte Jacobsen var sort på 6. brættet og kom fint fra åbningen mod Peder Henry Pedersen (1359). Hun vandt en bonde og fik opstillet en binding, hvor hun som minimum kunne bytte af til et slutspil en bonde oppe. Men så lavede hun en fejl af de store, hvor hun helt gratis gav en løber væk, og selvom hun kæmpede godt, var der ikke noget at gøre, og hun måtte indkasserer et nederlag

Jeg havde fået æren af hvid på førstebrættet mod Frank Rasmussen (1793). Det blev en lukket siciliansk, der udviklede sig stille og roligt. I det kritiske øjeblik omkring træk 20 valgte jeg en plan med at skyde bønder frem på kongefløjen i den tro, at jeg kunne gå til angreb. Jeg havde dog overset, at modstanderen kunne flytte sin dronning til den modsatte fløj i to træk, og i stedet var det mig, der kom under angreb. Umiddelbart fik jeg reddet stormen af, vandt en bonde og fik byttet det ene tårn af, men presset var stort, og i træk 40 lavede jeg et forkert træk, der enten kostede mig en tabt dronning eller en mat i 3. Jeg “valgte” så det sidste.

Günther Roland Karlsen trådte også til som reserve og spillede sort på andenbrættet. Günther vandt en kvalitet tidligt i spillet, men rokaden kom for sent, hvilket tillod Leo Jørgensen (1720) et modspil, og Günther tog en remis.

Sidst færdig var Niels Jensen på 7 brættet mod Niels Jørgen Ottosen (1227). Ret hurtigt vandt Niels en officer, og det lignede et parti, der bare skulle køres hjem. Men efter at jeg var taget hjem lavede Niels en brøler så stor, at han kun ville beskrive den med nogle grædende smilies på Messenger, så Niels måtte skuffet slutte aftenen af med en remis.

Om 14 dage går turen til Viborg for at møde deres 3. hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *