1. division

Holdkampe 1.Division: Skive – SK1968

Anden runde bød på gruppens storfavoritter fra SK1968 I. Heldigvis havde de tre afbud, så vi håbede på et hæderligt resultat, men trods en forventet score på 2,88 blev det kun til 1½.

Thomas Thybo kom i den sene fase af åbningen til at stå noget passivt med sort mod Jens Ramsdal (2295). Det endte med at koste to bønder og dermed partiet.
Claes Løfgrens parti med hvid mod Pelle Bank (2301) så længe uklart ud, men efter afbytningen af dronningen i slutspillet røg de sidste chancer for modspil og Claes måtte ned.
Henrik Smedemarks sorte brikker kom i den sene åbningsfase til at stå noget klumpet, hvilket endte med at koste en bonden. Henrik forsøgte at kæmpe videre, men det fremkomne slutspil var i længden ikke holdbart, og Martin Matthiesen (2216) endte med at vinde.
Jeg havde glemt teorien og spillede derfor et tvivlsom træk. Det førte hurtigt til noget rod og dermed tab med hvid mod Lars Hansen (2207).
Per Nielsen så ud til med sort at være kommet ind i et lige slutspil, men en overselse tillod Gunnar Pedersen (2196) at vinde en springer og dermed partiet.
Jørn Hvid havde med hvid efter et par ofre fået gang i et mægtigt kongeangreb mod Niels Danstrup (2030). Desværre kunne Jørn ikke finde den vindende fortsættelse og valgte evigskak.
Lars Schøning endte med sort i et slutspil med springer, løber og bønder mod springer, løber og tre bønder mod Martin Knudsen (1997). Han valgte en plan med at ofre springeren for bonden på dronningenfløjen for derefter at bytte en af på kongefløjen og til sidst at vinde h-bonden. Det ville have resulteret i et slutspil med løber mod springer og løber som er remis, men bedst som h-bonden så ud til at falde flyttede Lars sin løber og tillod den at flytte. Herfra gik det kun ned ad bakke.
Poul Hemplers angreb med de hvide brikker mod Joen Lesner (1681) var løbet ud i sandet, og Joen var på vej mod en gevinststilling, da han heldigt for os overså mat i en. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *