Holdkamp Skive 6 – Vorgod 2

Skive 6 led unødvendigt stort nederlag
Med C-gruppens højeste rating-gennemsnit på 1245 var Vorgod 2 favoritter mod Skive 6 (juniorholdet) med 1091 i snit. Men det kunne man ikke se i starten af aftenens kamp.

Både Signe Sofie Bøss Sørensen (1038) og Jakob Schultz Svenningsen (1000) åbnede fint og kom klart bedst fra start. Jakob stod endda særdeles godt og kunne ret hurtigt have afgjort partiet, men han fandt ikke de afgørende træk. I stedet fik modstanderen (Niels Vesterager (1050)) byttet brikker af til en lige stilling. I slutspillet troede Jakob, han kunne vinde en bonde ved at ofre sin springer, men han havde desværre overset et træk, og i stedet mistede han sin springer for en bonde, og så var det parti afgjort.
Signe Sofie vandt en bonde i midtspillet og havde modstanderen, Egon Rosendahl (1260), under pres. Et dumt træk kostede merbonden og den positionele fordel. Modstanderen fik tårnet på anden række, og desværre overså Signe en mattrussel, og vi var nede med 2-0.
Marius Bøss Sørensen (1185) kom lige ud af åbningen mod Børge Holmgaard (1302). I midtspillet fik Marius sine bønder foran kongen for langt frem, og det kostede en bonde, og han kom under stærkt pres. Men modstanderen missede chancen for at lukke partiet, og det lykkedes Marius at komme frem til en remis-stilling. Partiet endte med en evighedsskak mod Marius med to tårne på anden række.
Birgitte Brunsgaard Jacobsen (1142) kom også lige ud af åbningen. I midtspillet fik hun lavet en bondegaffel mod sin modstander (Karl Martin Jensen (1271)) og kort tid efter vandt hun en officer mere. Birgitte spillede skarpt og foran med to lette officerer skulle hun bare lige køre den hjem. Men pludselig lavede Birgitte en afdækker på sig selv, og hendes tårn stod i slag med skak, hvorefter også en springer blev slået. Så var det pludselig løber og 5 bønder mod tårn og 4 bønder. Med helt præcist spil kunne hun nok have holdt remis, men modstanderen fik udnyttet sit tårn, og aftenens mest ærgerlige nederlag var desværre en realitet.
Et helt unødvendigt stort nederlag til vores ellers velspillende juniorer på 3½-½ til Vorgod 2 var dermed en realitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *