2. division

Holdkamp Skive 2 – Aalborg 2

Skive 2 hentede sit første matchpoint i 2. division, da hjemmekampen mod Aalborg 2 sluttede 4-4. Det resultat kunne der nok ikke indvendes det store imod, selv om flere af partierne godt kunne have fået andre udfald, bedømt på stillingerne undervejs.

Første parti, der blev færdig, var på bræt 6, hvor Dim mødte Bogi Hansen Eliasen (1718), og det endte remis efter vistnok at have været rimelig lige det meste af vejen.

Det blev herefter 2-1 til Aalborg 2, da Jørn måtte bøje sig på bræt 1 mod Rene Rasmussen (2020) efter et parti, hvor han tidligt blev tvunget ind i en passiv stilling, som han aldrig rigtig fik befriet, og Michael Glibstrup på bræt 4 tog remis mod Thomas Heine Bech (1879). Her så det på et tidspunkt ud til, at Michael havde en vis fordel, som imidlertid ikke udmøntede sig i noget afgørende.

Vi kom på 2-2, da Per på bræt 2 vandt et parti, der balancerede på en knivsæg, da Aalborgs Jan Peter Lysberg (1939) blæste til angreb. Det så farligt ud, men Per fik det afværget og kom ud på den anden side med et vundet tårnslutspil.

Kort efter kom vi dog bagud 2-3, da Mirsad måtte opgive et uhyre spændende og omskifteligt parti mod Thomas Høj Jensen (1907), og derefter blev der taget remis på bræt 3, hvor Frode efter sigende havde stået godt tidligere i partiet mod Alexander Eeg Jensen (1915), men til sidst var stillingen fastlåst med springer og lige mange bønder på hver side.

Det blev 3-4, da røgen på bræt 8 var lettet i et parti, hvor Lars Agger kunne have vundet mod Arne Dan Fjordside (1844), men tidligere var der vist også muligheder for Aalborg-manden. Til sidst var der kun kongerne tilbage og dermed remis.

Til sidst sad Knud Peder på bræt 5 mod Kurt Pedersen (1862) og kæmpede forbilledligt i en stilling, der var svær det meste af eftermiddagen. Men på trods af langvarig tidnød lykkedes det Knud Peder at finde ressourcerne i stillingen. Undervejs gav han en kvalitet, men fik til gengæld erobret nogle bønder, og de bønder kom til at afgøre partiet. Flot kæmpet af Knud Peder og dermed 4-4.

Resultatet var ikke nok til at sende Skive 2 væk fra sidstepladsen, men det er tæt mellem de sidste seks hold i rækken, så der er meget at spille om endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *