MesterrækkenPige DM

Holdkamp Mesterrækken, og Pige-DM i Skoleskak

Mesterrækken var i år præget af stor styrkeforskel mellem de 7 deltagende hold gående fra Thy 1 med 1917 i ratingsnit til Thy 2 med 1428, hvilket afslutningsstævnet i Skive også kom til at bære præg af. Skive 3 skulle møde det førende hold fra Holstebro, og Skive 3 var endnu en gang ramt af mange afbud på Skive 1, 2 og 3. Ja rent faktisk var undertegnede den eneste, der står opført som splller på Skive 3, medens de 7 andre var reserver. En flok af vores juniorer stillede sig igen velvilligt til rådighed mod overmagten. Vi undgik et 0, da Marius Bøss Sørensen på 5. brættet holdt remis mod Kim Schmidt (1691), men ellers var vi alle overmatchet.

På 8. brættet kunne Martin Bisgaard ikke stille meget op mod Sigurd Rindom (1788). På 7. brættet røg William Bay Aagaard i midtspillet ind i diverse trick mod Mads Svendsen (1827). Jakob Schult Svenningsen på 6. brættet spillede længe lige op med Stefan-Adrian Chiritoiu (1627); men efter en stor blunder gav han op øjeblikkeligt.
På 5. brættet brugte Marius alt for lang tid mod Kim Schmidt, men nåede de 40 træk på tillægstiden med dronning, løber og 5 bønder mod dronning, springer og 6 bønder. Modstanderens springer var svag, hvilket muligvis opvejede den manglende bonde. De 7 andre spil var færdig, og Holstebro skulle bare bruge en remis for at rykke op, så modstanderen tilbød remis, og Marius tog imod.
På 4. brættet tabte Jens Porsborg efter lang tids spil mod Jacob Jacobsen (1882), medens Laurits Gorm Dahl på 3. brættet tabte til Torkild Borup Nielsen (1992). Henrik Nyby kunne måske havde kastet grus i Holstebros oprykningsfest, da han i et vildt angreb nede med en officer og i tidsnød havde mulighed for at give Peter Husted (2074) valget mellem evighedsskak eller at give løberen tilbage. I stedet overså Henrik noget taktisk og måtte give op. På førstebrættet kom jeg presset ud af åbningen mod Erling Høiberg (2131), men Erling gav mig mulighed for at tage presset af ved bytte nogle brikker af inkl. dronningen, og vi gik hurtigt over i slutspillet helt lige. Her viste ratingforskellen sig, og da Erling fik en åben linje til sit tårn, kostede det mig senere to bønder, og jeg måtte give op efter 36 træk.
Holstebro vandt gruppen med et halvt points forspring til Thy 1, der sluttede sæsonen af med en 8-0 sejr over Herning.

Pige-DM i Skoleskak
74 piger fra hele landet var i weekenden samlet til pige DM i skoleskak på Verninge Skole på Fyn. Birgitte Brunsgaard Jacobsen og Signe Sofie Bøss Sørensen stillede op sammen med 3 andre fra vennerne i Vestfjends Skoleskak.
Birgitte og Signe deltog i aldersgruppe B, hvor deltagerantallet var nede på 6 piger, der har kæmpet mod hinanden til pige DM de seneste mange år. De kan slå hinanden på kryds og tværs, og desværre blev Birgitte Brunsgaard Jacobsen og Signe Sofie Bøss Sørensen mest slået denne gang.
To spillere fra aldersgruppe B kunne kvalificere sig til Nordisk Mesterskab i skoleskak i slutningen af april i Stockholm: Vinderen og den med højest rating. Da den højest ratede også blev Danmarksmester, gik rating-pladsen gå videre til den næsthøjest ratede, hvilket var Signe Sofie, der dermed skal til NM i Stockholm i slutningen af april, hvor hun sammen med Anna Hedelykke Jensen fra Århus skal repræsenterere Danmark i aldersgruppe B.
Katrine Bagger Thomsen fra Vestfjends Skoleskak gik hele vejen og vandt aldersgruppe D foran 22 andre piger med 6 point ud af 7 mulige. Katrine vil højest sandsynlig prøve sine talenter af i løbet af foråret til Kumo Cup i Holstebro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *