Mesterrækken

Holdkamp – Mesterrækken, Lemvig 1 – Skive 3: 5 – 3

Skive 3 var søndag med 3 reserver en tur i Lemvig for at møde byens førstehold. På 7. og 8. brættet havde vi Signe Sofie og Marius Bøss Sørensen, og manden fra Lemvig, der tog imod os, spurgte skeptisk, om det da var skakspillere alle dem, vi havde med? Da han var blevet overbevist om børnenes deltagelse på holdet, var der anerkendende ord om Skives ungdomsafdeling.

Først færdig var Rene Poulsen på 3. brættet mod Lemvigs Egon Møller (1727). Dronningerne blev byttet af og trods to tårne i en åben linje, fandt modstanderen ikke et afgørende angreb, og det ebbede ud i en remisstilling med mange bønder. Marius på 7. brættet var den næste til at være færdig. Han fik dagens eneste Skive-sejr, da han kørte en sikker favoritsejr hjem mod Søren Hedegaard (1289). I åbningen vandt han en bonde, derefter en bonde mere og til sidst en officer. Så tvang han modstanderen til at bytte de sidste officerer af, hvorefter modstanderen gav op.

Rolf Diderichsen på 5. brættet spillede mod Gudmund Kjeld Olesen (1412). Rolf fik modstanderens dronning for et tårn og en løber og troede egentlig, at sejren var hjemme, men så overså han en skak, hvilket kostede en springer. Modstanderen tilbød derefter remis, hvilket Rolf skyndte sig at tage imod. På 6. brættet havde vi lånt Jens Porsborg, der efter en fin åbning desværre mistede en officer på en mattrussel. Da han senere røg i en gaffel, opgav han. Undertegnede på 2. brættet kom alt for passiv ud af åbningen mod Bent Olesen (1973) og fik lukket alle mine officerer inde. I midtspillet var jeg ved at få åbnet op til en mere lige stilling, men så gav jeg modstanderen mulighed for at lave en afdækker, hvilket kostede en officer for en bonde og et nederlag.

På 7. brættet kom Signe Sofie fint ud af åbningen mod Sigismund Schulin-Zeuthen (1125) uden dog at få et stort overtag. I slutspillet vandt hun en bonde og havde 4 bønder og en løber mod 3 bønder og en springer, men springeren var bedre end løberen, så det endte med remis.

På 1. brættet spillede Egon Frandsen engelsk mod Arne Præstbæk (1975). Det blev et fredeligt parti, der ebbede ud i en remis. Sidst færdig var Michael Ankersen på 4. brættet, der var sort mod Morten Jensen (1689). Det blev et rigtig angrebsparti fra begge sider, men desværre fik Morten Jensen mest succes med det.

Samlet måtte Skive 3 tage hjem fra Lemvig med et 5-3 nederlag. I kampen for at undgå nedrykning havde vi selvfølgelig håbet på mere, men den samlede forventede score var 3,66, så helt galt var det ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *