Mesterrækken

Holdkamp Mester-rækken

Skive 3 var i dag en tur i Viborg for at møde deres andet hold. Men afbud på alle søndags-hold gjorde, at det kun var Jens Knattrup og undertegnede, der står opført som Skive 3 på styrkelisten. Og da et par af de faste reserver ikke kunne, gav det mulighed for debut til en flok af juniorerne på mesterrækkeholdet. Gennemsnitsalderen for bræt 3 til 8 var 13 år. Det blev til et forventeligt nederlag på 5½ – 2½, men juniorerne er på vej frem, så næste år skal Viborg passe på, hvis vi stiller med samme hold.

Jeg selv indtog førstebrættet med hvid mod Mikael Bach (1737). Det blev skandinavisk, og det kom jeg sådan set fint ud af. Efter kort rokade og f4 fik jeg lidt pres på modstanderen. Midt i spillet ville jeg lige flytte min dronning ud af en binding, men i samme øjeblik jeg havde sluppet brikken, så jeg katastrofen. Jeg havde sat min dronning ubeskyttet i en ny binding. Jeg holdt poker-fjæset, og modstanderen var da også lige ved at overse gevinsten, men så opdagede han det, og et styk hel gratis løber til ham.. Øv at ødelægge et ellers rigtig godt og lige parti med sådan en amatøragtig blunder.

På andenbrættet mødte Jens Knattrup med sort Bjarne Nielsen (1799). Et forkert træk gav modstanderen mulighed for at sætte tårnet på samme række som Jens’ konge og dronning, så holdets anden faste spiller måtte også ned. Men heldigvis havde vi vores juniorer med.

På 3. brættet spillede Laurits Gorm Dahl hvid mod en jævnaldrende junior fra Viborg, Mathias Fløe (1554). Det blev en vild åbning, hvor modstanderen kunne have vundet Laurits springer, men i stedet fik Laurits en dronning for et tårn og en let officer. Derudover havde modstanderen en løber, der så fanget ud. Så alt i alt lignede det en sikker sejr; men med skarpe træk på træk lagde modstanderen pres på Laurits’ stilling, og det hele endte i en masseafbytning, som Laurtis blev tvunget ind i for at undgå mat og evighedsskak. Da røgen lettede havde de begge en springer og 3 bønder, men Laurits’ ene bonde var en fribonde på fløjen, som modstanderen var nødt til at blokere med sin springer. Så Laurits forvandlede sikkert slutspillet til et point til Skive 3. Laurits har nu 4/5 mod 2,45 i forventet i holdturneringen.

Marius Bøss Sørensen på 4. brættet var sort mod Niels H. Jensen (1490). I en Sciliansk, hvor modstanderen hurtigt gik ud af teorien, byttede de træk for træk en masser brikker af, indtil det efter 26 træk endte i en remis.

Storesøster Signe Sofie Bøss Sørensen var hvid på 5. brættet mod Børge Fisker (1649). Det blev fremskudt fransk, hvor modstanderen hurtigt gik ud af teorien og mistede en bonde. Efter 2 korte rokader valgte modstanderen at rykke bønderne på kongefløjen frem. Signe Sofie fik udnyttet et par små fejl fra modstanderen, der pludselig stod med en pivåben kongestilling. Efter nogle skakker fra Signe Sofie mistede modstanderen dronningen for et tårn og en bonde, hvorefter han gav op. Signe Sofie har nu vundet 3 holdkampe i træk mod modstandere med væsentlig mere i rating og ligger med 3,5/5 mod 1,55 i forventet.

På 6. brættet var der mesterrække-debut til Birgitte Brunsgaard Jacobsen med sort mod Per Petersen (1534). Det blev dronninge-gambit og modsatte rokader. Desværre mistede Birgitte to bønder, og selvom hun kæmpede bravt, og modstanderen bagefter anerkendte Birgitte for ikke at hoppe på nogen af hans små tricks, så lykkedes det modstanderen at forvandle de to bønder til en sejr.

På 7. brættet var der også mesterrække-debut til Jakob Schultz Svenningsen med hvid mod Lars Jensen (1477). Det blev et lige parti i Pirc, Efter nogle afbytninger endte det med en løber, springer, tårn og 6 bønder til de begge. Men så overså Jakob desværre, at modstanderen kunne jage Jakobs løber væk, som beskyttede springeren, hvorefter han måtte overgive sig.

På 8. brættet var der endnu en mesterrække-debut til William Bay Aagaard med sort mod Bent Frederiksen (1349). Åbningen kom hurtigt ud af teoribøgerne. En fjern forsvaren kostede William en officer. I midtspillet overså han desværre en mulighed for at vinde dronningen for et tårn, så også William måtte ned.

Alt i alt endte vi med 2½ point mod en forventet score på 2,06. Det glædelige ved dagens kamp var, at juniorerne fik vist, at de bevæger sig mod mesterrække-niveau. I løbet af et par år kan de få topbrætterne, og så kan vi andre midaldrende få lov til at spille på nogle brætter, hvor vi hører hjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *