Mesterrækken

Holdkamp – Mester-rækken Thy 1 – Skive 3, 7-1

Et meget afbudsramt Skive 3 tog i dag turen til Thisted for at møde mesterrækkens førerhold, Thy 1. For anden runde i træk var det kun Jens Knattrup og undertegnede, der står opført som spiller på holdet.

Vores ellers faste reserver, Laurits Gorm Dahl og Marius Bøss Sørensen, var ikke til rådighed denne weekend. Laurtis spillede division og Marius var i Tyskland. Men vi stillede 8 mand frisk klar til at møde overmagten.

På vej ind til spillelokalet spurgte vi galgenhumoristisk hinanden, hvem af os der skulle have det halve point, så vi undgik et 0. Ingen ville påtage sig den opgave; men da dagen var omme, havde både Jens Porsborg på 4. brættet og Dennis Aagaard i sin come back kamp på 5. brættet fået en halv. Resultat blev 7-1 mod den ret ulige forventede score på 7,52 – 0,48.

Jeg selv var fuldt optaget af mit eget spil, så referatet bliver sporadisk.

Jens Knattrup var sort på andenbrættet mod Jens Chr. Grud Sørensen (1868). Knattrup tabte en bonde, men stillingen blev fuldstændig låst fast med bønderne i kæder overfor hinanden. Et stykke efter de 40 træk dummede Knattrup sig desværre og tabte. I den efterfølgende analyse var de vist enige om, at det var et unødvendigt nederlag i en remis-stilling. På 3. brættet spillede Freddy Nikkelborg et godt stykke tid mod Tummas Jacobsen (1847). Efter en meget taktisk smart finte i midtspillet måtte Freddy ned.

På 4. brættet kom Jens Porsborg bagud med 2 bønder, men Kai Jessen (1777) fik hverken rokeret eller sin løber i spil. Det lykkedes en angrebsivrig Jens at hente et halv point.

Dennis Aagaard blev kastet for løverne i sin come back kamp efter næsten to års pause fra klubskak. Velkommen i klubben og værsgo her er et 5. bræt i mesterrækken. Modstanderen var Finn Munk Andersen (1706). Det blev en lidt underlig variant af spansk. Omkring træk 14 begyndte Dennis at jagte modstanderens dronning med sit tårn. Efter et par trækgentagelser tilbød Dennis remis, hvilket Finn tog imod, da han mente, han ville stå dårligere, hvis de skulle videre i spillet. Med en ratingforskel på 369 var Dennis godt tilfreds, indtil han på vej hjem i bilen opdagede, at han kunne have bragt sig afgørende foran. Han havde sit tårn på kongelinjen (g-linjen), og modstanderens havde en bonde på h6. P.g.a. bindingen kunne den være slået helt gratis. Men til lykke med et flot resultat i den første kamp i to år.

Birgitte Jacobsen på 6. brættet kunne desværre ikke følge op på sin flotte gruppesejr i klubbturneringen. Egon Rysgaard Madsen (1677) var desværre en for stor mundfuld i denne omgang. Også William Bay Aagaard på 8. brættet kom hurtigt i knibe mod Jesper Nielsen (1654). Men skønt at juniorerne vil med, og det er kun et spørgsmål om tid, førend de ikke er overmatchet i mesterrækken.

Kay Larsen på 7. brættet mistede et par bønder mod Hans Jørgen Raunborg (1652) og kom under pres. Men Kay forsvarede sig godt, og det gik længe, inden han måtte ned.

I 1990 tabte Ove Kroll (2310) omkampen om DM mod IM Erik Pedersen. I dag sad han klar på førstebrættet i mesterrækken mod undertegnede. Men i al beskedenhed spillede jeg en af mine bedste kampe længe. Ove Kroll spillede en variant af moderne. Frem til træk 27 stod jeg en overgang “slightly better”. På et tidspunkt havde jeg chancen for +1,3 jf. Stockffish. Jeg valgte så trækket, der kun gav +0,8. Men i træk 27 smed jeg min positionelle fordel, og fra træk 30 og frem viste ratingforskellen sig. Efter 4½ times spil og 50 træk måtte jeg opgive. Spillet kan gennemspilles HER

Med det ene point røg vi ned på 6. pladsen, men vi har stadigvæk 8½ point ned til Thy 2 på sidstepladsen. I 6. runde gælder det Herning 2 på hjemmebane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *