A-rækkenB-rækkenC-rækken

Holdkamp i Basis-klasserne

Sæsonen 2013/14 blev for Skive 3, 4, 5 og 6 indledt tirsdag d.29 oktober på hjemmebanen på Skivehus skole og dermed har det største antal hold i klubbens historie taget hul på holdturneringen.
Skive 3 indledte mod Viborg 3, det hold som i sidste sæsons sidste kamp med en sejr forhindrede Skive 3 at vinde A-rækken, så håbet om en revanche var bestemt til stede, også fordi en eventuel sejr ville være et vigtigt skridt mod også i år at være en del af topfeltet.
Det lykkedes til fulde, idet holdet vandt en sikker sejr på 5½ -2½.
I forhold til styrkelisten havde vi 2 afbud fra 3. og 4. bræt, hvilket dog ikke fik den store betydning, da begge reserver klarede sig rigtig fint. På 8. bræt var der debut til unge fremgangsrige Laurits Gorm Dahl, som spillede en sikker remis i hus, og på 7.bræt havde Klaus Kristensen fra start fat i den lange ende og vandt sikkert. Derpå var der en knusende sikker sejr på 5. bræt hvor holdets grand old man, Søren Agerbæk fuldstændig nedspillede sin modstander. Lidt grus i maskineriet kom på topbrætterne, hvor Dim Buizer på 1. bræt måtte nøjes med remis og Jørgen Pedersen på 2. bræt måtte notere holdets eneste nederlag. På 4.bræt var der come back efter 10 års pause i klubben til Emil Diderichsen. Det blev med succes efter et parti hvor Emil specielt via adskillige gaffeltrusler fra 2 springere lykkedes at sende modstanderens stilling til fuld tælling. Føringen blev yderligere udbygget på 6. bræt, hvor Rolf Diderichsens modstander i en vanskelig stilling helt glemte uret og overskred tiden i træk 37. Slutresultatet blev fastlagt da holdleder Rene´ Poulsen på 3.bræt accepterede remis.
Alt i alt en fin start på sæsonen.
I B-rækken var der internt opgør mellem Skive 4 og Skive 5, og sandelig om ikke Skive 5 overraskede og vandt 2½-1½. Skive 4 vandt kun på topbrættet, hvor superreserven Jan Pedersen slog Freddy Nikkelborg. På 2. bræt fik vi en lille overraskelse da Skive 5´s Morten Sørensen vandt over Poul Henning Nielsen. En anden overraskelse kom på bræt 3, idet Jens Porsborg spillede remis med Jens Knattrup. Dermed afhang resultatet af 4. bræt og det var vel heller ikke helt ventet at Kaj Larsen kunne besejre Torben Thøgersen. Men sådan gik det og den overraskende sejr til Skive 5 var en realitet.
Det skal blive interessant at følge de 2 hold i fortsættelsen. Håneretten er på spil.
I C-rækken var Skive 6 oppe imod Vorgod 3 og det blev et lidt ærgerligt og nok også unødvendigt nederlag på 2½-1½. Skives point kom via sejr til Claus Dam og en remis til Martin Bisgård mens Henry Eriksen og Niels Jensen tabte, Niels må ærgre sig. Stillingen var til slut helt lige og oplagt remis, men Niels sendte sin b-bonde frem , men glemte at lade kongen komme over og følge den på vejen. En sådan bonde bliver svag, mistes og oftest tabes dermed partiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *