C-rækken

Holdkamp C-Rækken

Skive 6 rendte desværre ind i sæsonens første nederlag torsdag aften, da holdet tabte 2½-1½ til Viborg 4.
Først færdig var Marius (1113) på fjerdebrættet, der spillede mod Orla Dürr (1000). Marius kom under pres i åbningen, men fik dog taget trykket af ved at aftvinge en dronningafbytning, så stillingen var lige igen – blot for så frivilligt at gå ind i en springergaffel på sine to tårne. Nede med en kvalitet vandt han en bonde og kampen så pludselig spændende ud igen, men pludselig overså han, at hans løber stod direkte i slag, hvorefter han fornuftig nok opgav.
Storesøster Signe Sofie på førstebrættet overså fuldstændig, at Viborgs Jacob Graves (1144) med sin løber helt gratis kunne tage bonden på h2 og give en skak. Herefter faldt Signes stilling fuldstændig sammen, og det lignede et hurtigt nederlag. I et sidste desperat forsøg på redning, slog Signe bonden på h7 med sin løber og sagde skak i håbet om, at modstanderen ville tage løberen med kongen. Det gjorde han helt unødvendigt, og så havde Signe Sofie en smart kombination klar. Da røgen lettede havde Signe dronning og tårn, medens modstanderen havde to tårne samt to bønder mere end Signe. Herfra kørte Signe sejren sikkert hjem.
På andenbrættet lavede Birgittes (1037) modstander (Aksel Ruppert, 1116) en masse træk i strid med alle sunde regler, som Birgitte har lært til skoleskak. Ingen rokade og en masse bønder fremad. Modstanderen busede frem, og Birgitte fandt ikke det rigtige forsvar og tabte en noget speciel kamp.
Sidst færdig på 3. brættet var Jakob (1000), der spillede mod Kaj Hansen (1119). Jakob var nede med en bonde og stod lidt skidt. Men med 3-4 rigtig gode træk i midtspillet vandt han bonden tilbage og kom egentlig bedst ind i slutspillet. Modstanderen fandt dog en evighedsskak, som Jakob ikke kunne komme ud af uden tab af materiale, og det endte remis.
Første nederlag og første kamp, hvor Skive 6 ikke nåede den forventede score (1.84).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *