B-rækken

Holdkamp – B-Rækken

Herning 4 – Skive 4: 0 – 4
I rundens sidste kamp skulle Skive 4 møde Herning 4 i Herning.
På bræt 1 spillede Poul H. Nielsen mod Niels Jørgen Ottosen (1219), med de hvide brikker. Poul startede godt i åbningen, og det fortsatte videre ind i midtspillet. Dog havde modstanderen en mattrussel i midtspillet, men det så Poul hurtigt. Senere troede modstanderen at han kunne give en afdækkerskak med en springer, dog havde Poul dronningen til at kunne tag den, men det havde modstanderen ikke set, så Poul fik en gratis springer ud af det. Og efter et godt stykke tid, hvor Poul mulighed for trusler i bunden, gav modstanderen op.
Holdleder Jens Porsborg var tilbage på 2. brættet, og her havde han de sorte brikker mod Peder Henry Pedersen (1230). Det gik ikke godt for Jens i åbningen, start midtspil, da han både mistede c- og d-bonden. Efter nogle træk frem og tilbage, vendte partiet sig til Jens’ fordel, da han kunne få en springer og et tårn, i samarbejde med en dronning, ned på fjerde række som gav nogle farlige trusler. Og da modstanderen valgte at dække en løber af, gav det Jens en mulighed for at give en skak, for dernæst at vinde løberen, og samtidig havde to muligheder for mat-trusler i bunden. Så her gav modstanderen.
På 3. brættet spillede Laurits G. Dahl imod Dennis Gottenborg Christensen (1191), med de hvide brikker. Laurits kom rigtig godt fra start, da modstanderen allerede i åbningen satte en ren officer i slag. Men modstanderen kom en smule tilbage i spillet, da han i midtspillet prøvede at erobre centrum tilbage, og det voldede Laurits ud i nogle problemer, da Laurits ikke havde rokeret. Modstanderen havde nemlig mulighed, for at vinde et tårn ved at give en tårnskak. Dog fik Laurits reddet sig ud af problemet, for dernæst at bytte en springer af for et tårn, og senere dronnigeafbytning. Derfra så det ikke særlig godt ud for modstanderen, for Laurits fik nemlig en bonde ned på ottende række, som blev udviklet til en dronning. Som et sidste desperat løsning, prøvede modstanderen at tvinge pat, men det så Laurits, så Laurits kørte en langsom mat-sejr hjem med en dronning og et tårn.
Niels Jensen havde meldt afbud på fjerde brættet forinden sidste runde, så Henry Eriksen blevet tilkaldt som erstatning, og det viste sig at give pote. Henry spillede med de sorte brikker, imod Birger Østergaard (1120). Ligesom Laurits, så kom Henry også godt fra start. Han fik udviklet sin sortfeltet løber på den lange diagonal, og før modstanderen havde set sig om, så byttede Henry løberen af for et tårn. Men det gav modstanderen en mulighed for at få begge løbere og dronningen over i den side som pegede ned mod Henry’s rokade. Men modstanderen kunne ikke rigtig få spillet sig igennem Henry’s solide forsvar, og til slut valgte modstanderen at spille dronningen ned på syvende række, som gav Henry en chance for at give en løberskak, som så vandt dronningen i næste træk. Herfra gav modstanderen op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *