Holdkamp A-rækken, Skives 5. hold

Skive 5 er kommet på en svær opgave i A-gruppen. Tirsdag aften var modstanderen Aulum på hjemmebane. Styrkeforskellen var 300-400 på alle brætter, hvilket resulterede i en 7-1 sejr til Aulum. Men det kunne godt være blevet til flere point til hjemmeholdet.

På 7. brættet gik Claus Dam desværre ret hurtigt i en dum mat på h7. På 8. brættet spillede Ali Alo, men han kunne desværre ikke stille noget op mod Aulum-spilleren med langt mere i rating. Birgitte Jacobsen på 4. brættet var den næste til at blive færdig. Birgitte havde et stort pres på modstanderens kongelinje, og undervejs ligende det en flot angrebssejr til hende, men hun fandt desværre ikke de afgørende træk, og i stedet fik modstanderen overtaget og kunne til sidst sætte hende mat.

Aftenens mest ærgerlige nederlag kom på 6. brættet, hvor William Bay Aagaard ved korrekt beregning 2 gange havde lavet afbytninger, der vandt en bonde. Med to fribonder stormende frem på dronningefløjen lignede det endnu en under-rated sejr til en William i holdturneringen, men så lavede han desværre en forkert beregning. Han slog et tårn og regnede med, at det ville vinde dronningen for et tårn, men han havde desværre overset truslen om mat i bunden, hvorfor det i stedet kostede ham en dronning for et tårn. Øv.

Jakob Schultz Svenningensen på 5. brættet kom fint ud af åbningen, men så dummede han sig og mistede 2 bønder og senere en kvalitet. Han forsøgte at finde en evighedsskak, men da det ikke lykkedes, gik hele pointet til Aulum. På 1. brættet gik Marius Bøss Sørensen lidt forkert i starten og mistede tårn og 2 bønder for en springer og løber. Han forsvarede sig godt, men til sidst overså han en kombination, der førte til mat. På 2. brættet mistede Niels Jensen en officer, hvorefter modstanderen ikke rystede på hånden.

Tilbage var der kun Signe Sofie Bøss Sørensen, hvis Skive skulle have point. Signe Sofie med sort kom lidt skævt ud af en Sveshnikov, men Erik Pilgaard (1603) missede muligheden for at vinde en bonde. I midtspillet vandt Signe Sofie en løber, og til slut kostede en mattrussel modstanderen tårnet, hvorefter han opgav. Pyha, så kom Skive på tavlen.

7-1 er hvad man kan forvente, når ratingforskellen er 3-400 på alle brætter, men med lidt mere erfaring, så havde Birgitte og William vundet deres gode stillinger, og resultatet havde set mere lige ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *