A-rækken

Holdkamp A-rækken

Skive 5 har som forventet haft en svær sæson i a-rækken, men holdet, der har 5 juniorer på brætterne, er på vej frem. I 6. runde blev det til uafgjort mod Viborg og i sidste runde blev det til et smalt nederlag på 4½-3½ mod 2. pladsen Ringkøbing.

Ringkøbing havde på forhånd meddelt, at de kun ville stille med 7 mand, så Skive 5 startede foran 1-0. På førstebrættet mødte Marius Bøss Sørensen veteranen Johannes Christensen (1853). Modstanderen spillede en passiv åbning, hvilket Marius udnyttede fint til at komme til at stå godt. En smart taktisk manøvre vandt en bonde, og Marius fik en fribonde på a-linjen. Desværre fandt han ikke den korrekte fortsættelse, og gevinststillingen blev forvandlet til en lige stilling, da Marius ikke kunne holde fribonden. I slutspillet var Marius på hælene nede med en bonde, og måske lidt for venligt tilbød Ringkøbing-manden remis, hvilket Marius skyndte sig at tage imod. På 2. brættet gik Niels Jensen til angreb på Arne Christensens (1727) kongestilling, men det kostede en officer, og da Niels samtidig kom i tidsnød, måtte han ned.
På 3. brættet var Signe Sofie Bøss Sørensen igen helt ustyrlig. Først vandt hun en officer på en slagudveksling, hvor Knud Erik Pedersen (1715), må have overset udkommet, og lidt senere satte modstanderen simpelthen et tårn i slag ved at flytte en bunden springer. Signe Sofie var derefter oppe et tårn for en bonde, og Knud Erilk Pedersen sagde tak for kampen. På 4. brættet tabte Jan Kringstad til Knud Erik Søgaard Jensen (1599). Sidst færdig var Birgitte Brunsgaard Jacobsen på 5. brættet. I midtspillet vandt hun en bonde, og dronningerne blev byttet af. Birgitte havde desuden terrænovervægt; men det lykkedes Søren Krøjgaard (1517) at finde et træk, hvor Birgitte kunne vælge mellem trækgentagelse eller at afgive merbonden, hvorefter de blev enige om en remis.
På 6. brættet kom Jakob Schultz Svenningsen med sort ifølge eget udsagn dårligst ud af en kongeindisk mod Helge Lydersen (1469). I midtspillet fik han udlignet, og de blev enige om en forholdsvis hurtig remis. Kay Larsen tabte på 7. brættet til Preben Albertsen (1327).
4½-3½ blev slutresultatet. I de 7 ratede kampe var den forventede score 0,76, men det lykkedes holdet at hente 2,5 point!
Skive 5 sluttede som forventet på sidstepladsen med 15 point, hvoraf halvdelen blev scoret i de to sidste runder. Topscorer blev Signe Sofie Bøss Sørensen med 5/7. Sammen med et par kampe i mesterrækken slutter Signe Sofie af med en ratingfremgang på 288. Når der korrigeres for at passere 1600, ender ratingtallet på 1644. Birgitte Brunsgaard Jacobsen lavede også et flot hop på 113 ratingpoint, hvilket sender ratingtallet op på 1486.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *