2. division

Holdkamp 2. Division: Skørping-Skive 1 3-5

For kun anden gang i historien blev Skive Skakklub klar til at prøve kræfter med holdturneringens 1. division, da man søndag gjorde arbejdet færdigt ved at besejre Skørping med 5-3. Da nærmeste konkurrent, Nordre 2, samtidig vandt 6½-1½ over Aars/Nibe, sikrede Skive sig førstepladsen et enkelt point foran Århus-klubben.

Skørping havde tidligere på sæsonen hentet fem remiser fra kampen mod Nordre 2, og som ventet bed himmerlændingene også godt fra sig mod Skive, der måtte igennem visse nervøse øjeblikke, før oprykningen var en realitet. Flere af partierne bølgede lidt frem og tilbage, måske med bræt 1 som det, der klarest lignede en Skive-gevinst uden at blive det. Thomas Thybo kunne oven i købet have tabt til Richard Lilja (2120), da man oplevede den besynderlige situation, at Thomas satte et tårn i slag uden at modstanderen opdagede det. Efter det ebbede partiet ud i remis.

Matchen så yderligere fem remiser, hvor det for Skive var Claes Løfgren, Jørn Hvid, Claus Støvring, Morten Fabrin og Per Nielsen, der flyttede brikkerne. På bræt 3 fik Lars Schøning overtaget i midtspillet med hvid mod Jon Johnsen (1693) og vandt, og det sidst afsluttede parti var bræt 7, hvor Michael Glibstrup med gevinst kunne sikre oprykningen definitivt. Michael havde i det tidlige midtspil udnyttet en fejl fra sin modstander, Bo Bøgh Lassen (1743) til at vinde en bonde og få klar fordel, og Michael kørte relativt sikkert gevinsten i hus. Mens 5-3 var nok for Skive, kom Skørping til at mangle et sølle halvt point i at klare sig fri af nedrykningen. Aars/Nibe følger dem ned i Mesterrækken.

Sejren over Skørping var den 14. i træk for Skive, som i sidste sæson satte scoringsrekord for Mesterrækken i 9. hovedkreds, og selv om modstanden i 2. division har været væsentlig stærkere, vandt holdet altså også her alle syv kampe.
Sæsonens 56 partier endte med 23 gevinster, 26 remiser og blot 7 tabspartier. 6 af de 11 spillere, som har aktier i oprykningen tabte slet ikke undervejs.

Det blev en af af reserverne, Per Nielsen, som med 5 point i sine 6 partier løb med topscorerværdigheden, tæt fulgt af Jørn Hvid med 4½ af 6, Claus Støvring og Morten Fabrin med 4½ af 7, Thomas Thybo med 4 af 6, Lars Schøning med 3½/ af 7, Michael Glibstrup med 3 af 5 og Claes Løfgren med 3 af 6. Homogenitet var kodeordet for triumfen, understreget af, at ikke en eneste af de 11, der var med undervejs, scorede under 50 procent. Derudover havde vi det held, der skulle til, blandt andet ved at møde Jetsmark 2 på en dag, hvor de var hårdt plaget af afbud, og da Henrik Smedemark i nøglekampen mod Nordre 2, satte Jan Rewitz mat i gensidig tidnød efter at have stået til tab. Tankevækkende, at da Skive 1 for to sæsoner siden rykkede ned fra 2. division efter kun at have vundet én kamp – over Skive 2 – var det med et par undtagelser, der ikke burde gøre den store forskel, de samme spillere, der var med. Nok i hvert fald til dels fordi 2. division er blevet svagere i løbet af de seneste to år.

Det var femte sæson i træk, at Skive 1 er rykket enten op eller ned. Blød mellemvare kan man ikke beskylde holdet for at være. Mange vil nok tippe os til at tage endnu en tur med elevatoren næste sæson, men lige nu vil vi bare glæde os over oprykningen.

SLUTSTILLINGEN I 2. DIVISION, GRUPPE 4:
Skive 36 (14 matchpoint)
Nordre 2 35 (11)
SK 1968 3 31 (10)
Jetsmark 2 27½ (7)
Kjellerup 27 (5)
Aalborg 2 (4)
Skørping 23 (3)
Aars/Nibe 21½ (2)

De 8 helte fra Skive’s 1. hold som kæmpede sig til 1. Division.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *