2. division

Holdkamp 2. Division, Kjellerup – Skive 3-5

Det trækker op til en gyserafslutning i 2. division, gruppe 4, hvor Skive og Nordre 2 efter søndagens 5. runde ser ud til at være i en ren duel om førstepladsen. Skive tog til Kjellerup med mindet om et smerteligt 2-6 nederlag til samme modstander for to år siden – et resultat, der reelt sendte Skive ned i mesterrækken. Ved den lejlighed havde Kjellerup nogle marginaler på sin side, mens det denne gang var Skive, der havde glæde af noget medvind, for det så bestemt ikke for lovende ud undervejs.

I det først afviklede parti på bræt 2, hvor Claes Løfgren (2103) var sort mod Kjellerups Erik Nilsson (1996), kom der et tidligt remistilbud fra Nilsson. Stillingen var helt lige, og Claes sagde ja-tak efter at have rådført sig med holdleder Claus Støvring. Remis blev det også på bræt 1, hvor Thomas Thybo (2071) havde hvid mod Søren Ladegaard (2123). Dette parti var anderledes begivenhedsrigt med chancer til begge sider, og det var ikke let at se udefra, om nogen af parterne havde noget afgørende undervejs. Kedeligt var det bestemt heller ikke på bræt 3, hvor Henrik Smedemark (2103) bestyrede de hvide brikker mod Niels Kristian Almtoft (2068). Henrik spillede for hurtigt i åbningen og fik sig en grim aha-oplevelse, da Niels Kristian ofrede sin springer på f2, med en dronning klar til at give skak og indkassere en løs løber, hvis Henrik havde slået springeren. Henrik valgte i stedet at ofre tårnet på h1, da springeren næppe ville kunne komme ud igen. Det så ud til at være den bedste chance, men næppe nok mod korrekt spil. Heldigvis for os fik Niels Kristian ikke spillet det bedste, og så fik en godt kæmpende Henrik reddet det halve point. Dagens fjerde pointdeling kom på bræt 7, hvor Morten Fabrin (1980) havde hvid mod Jacob Kindt Nielsen (1594). Morten fik aldrig for alvor fat i sin unge modstander, som så ud til at have en pæn fordel i slutstillingen, hvor han – måske i respekt for sin modstanders meget højere ratingtal – valgte at tilbyde remis. På bræt 4 måtte Lars Schøning (1939) med de sorte indkassere dagens eneste Skive-nederlag mod Heinrich Almind (2055). Lars blev lidt henne i partiet presset både på brættet og på klokken. Måske var der en redning mod slutningen, men Lars fik det ikke spillet rigtigt og måtte ned. Jørn Hvid (1967) spillede et energisk parti med hvid på bræt 5 mod Kjellerups Thomas Christensen (1859). Klart så det dog ikke ud, men Jørn fik til sidst tiltvunget sig overhånden og vandt. Claus Støvring (1978) var ude i et rutchebaneparti som sort mod Peter Kock (1840) på bræt 6. Claus kom klart bedst fra start og vandt en bonde, men så gik noget galt, så han tabte en officer. Claus stod dog stadig aktivt og kæmpede godt videre, og da der på et tidspunkt kom en fejl fra modstanderen, slog Claus til og vandt. Per Nielsen (1852) vikarierede for Michael Glibstrup på bræt 8, der også var dagens længste parti. Per var sort mod unge Sebastian Ladegaard (1493), som kæmpede godt men fik efterhånden nogle svagheder i sin stilling. Kort før tidkontrollen vandt Per to bønder, og da Sebastian fortsat havde svært ved at få gang i noget modspil, valgte han kort efter at give op.

Stillingen efter runde 5:
Skive 26½
Nordre 25
SK 1968 3 21½
Jetsmark 2 19½
Kjellerup 19½
Aars/Nibe 16½
Aalborg 2 16
Skørping 15½

De to tophold mødes i Skive i 6. runde søndag den 24. februar, hvorefter Nordre 2 i den afsluttende fællesrunde søndag den 10.marts møder Aars/Nibe, mens Skive skal møde Skørping. Det må da siges at være nervepirrende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *