Holdkamp 2. Division. JETSMARK 2-SKIVE 1 2-6

Med den tredje sejr på stribe har Skive fået en fremragende start på vinterens holdturnering i 2. division. Søndag blev det til en storsejr på 6-2 i Kaas over Jetsmark 2, som i idealopstillingen nok er rækkens stærkeste hold, men som denne søndag var så hårdt plaget af afbud, at man måtte helt ned i bunden af styrkelisten for at finde de sidste spillere. Skive havde selv to afbud fra Henrik Smedemark og Michael Glibstrup, som var erstattet af Per Nielsen og Knud Peder Jensen.

Dermed stod Skive pludselig med favoritværdigheden, hvilket det altså lykkedes at leve op til.
På bræt 1 vandt Thomas Thybo med hvid over Lasse Simoni Nielsen (2022), som fik sig en hovsa-oplevelse, da Thomas i en allerede fordelagtig stilling slog en officer med sin dronning. Dronningen var ganske vist i slag, men hvad Jetsmark-manden ikke havde fået med var, at Thomas kunne følge op med en springergaffel og komme ud af slagudvekslingen med to officerer mere. Så hurtig føring til Skive.
Herefter modtog Lars Schøning på bræt 3 et remistilbud fra Jetsmarks Tommy Clausen. Lars’ stilling var vist i bedste fald lige, og da han var klemt på uret, kunne han være godt tilfreds med pointdelingen.
Vi kom på 2½-½, da Per Nielsen på bræt 7 efter et tidligt kvalitetsoffer, der gav masser af angreb, endte med at vinde en del materiale,og dermed partiet mod William M. Højsholt (1241), og endnu en pind kom på tavlen, da Morten Fabrin på bræt 6 overvandt en ellers godt kæmpende Martin Guldborg (1474).
Også på bræt 8 gjorde Jetsmark tapper modstand i skikkelse af Shanne H. Jacobsen (1059), som dog måtte give sig til sidst mod langt højere ratede Knud Peder Jensen.
På bræt 2 måtte Claes Løfgren med de sorte brikker stille sig tilfreds mod remis mod Lasse Luther (2002), vistnok efter at have haft fordel undervejs. Til gengæld var det et mindre mirakel, at Jørn Hvid fik bjærget en remis på bræt 4 mod Morten Randrup Nielsen (1798). Jørn kom hurtigt til at stå næstbedst, og der blev senere afviklet til et slutspil, hvor modstanderen havde de bedste kort på hånden. I det kritiske øjeblik kunne han have ofret en kvalitet, hvorefter han ville have haft to ustoppelige fribønder. I stedet gik han væk fra dækningen af sin stærkeste fribonde, som Jørn derpå slog, hvorefter partiet ebbede ud i remis.
Til sidst sad Claus Støvring på bræt 5 og kæmpede for at vinde mod Merete B. Hoffmann (1656). Claus havde initiativet men havde brugt masser af tid, og det lykkedes ham ikke at finde en afgørende vending mod Merete, som holdt hovedet koldt og forsvarede sig godt. Med kun et par minutter tilbage på klokken valgte Claus til sidst at fremtvinge remis ved evigskak.

Stillingen efter 3 runder:

Skive 17 p.
Nordre 2 15 p.
SK 1968 3 13 p.
Kjellerup 12½ p.
Jetsmark 2 11½ p.
Aalborg 2 10 p.
Skørping 8½ p.
Aars/Nibe 8½ p.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *