1. division

Holdkamp 1. division

Skive opnåede sit første matchpoint i 1. division, da søndagens udekamp mod Esbjerg Skakforening sluttede 4-4.
Esbjerg, som i sidste sæson rykkede ud af Skakligaen, var ud fra ratingtallene favoritter til en samlet sejr i underkanten af 5-3, men der var langt flere gode Skive-præstationer i denne match, sammenlignet med sæsonåbningen i Viborg, der blev tabt 5-3.

De to topbrætter blev hurtigst færdige. På bræt 1 var der tilsyneladende aldrig det helt store på færde, da Rasmus Thøgersen (2209) med hvid holdt remis mod Niels Jørgen Friis Nielsen (2317). På bræt 2 vandt Henrik Smedemark (2112) tidligt en bonde mod Ove Weiss Hartvig (2163), men esbjergenseren havde tilsyneladende et vist tryk for bonden, og da Henrik havde brugt en del tid og ikke følte sig helt tryg ved sin stilling, tilbød han remis, hvilket blev modtaget.
Herefter kom Esbjerg på 2-1, da Henrik Tranberg Jensen (1998) på bræt 7 vandt med sort over Per Nielsen (1984). Henrik havde i lang tid et godt tryk på dronningefløjen, og Per led noget på klokken. Afslutningen var spektakulær, da Henrik ofrede sin dronning i den tro, der var mat, men en tårn kunne gå imellem og forhindre det. Dermed havde Per dronning og tårn mod to tårne og springer, men Henrik fandt en smart afledningsmanøvre, der afgjorde partiet.
Esbjergs føring blev dog kortvarig, for på bræt 3 vandt en velspillende Claus Støvring (2062) straks efter sit parti mod Torsten Lindestrøm (2130). Claus fik tidligt fingre i en kvalitet og førte efterfølgende sikkert partiet til gevinst.
Herefter blev det Skives tur til at komme foran – nu med 3-2, da Erling Møller Nielsen (2047) efter en flot præstation, der blandt andet indeholdt et officersoffer, besejrede Michael Maarup (2120) på bræt 5.
Igen kom der en udligning – denne gang fra bræt 4, hvor Esbjergs Iver Poulsen (2130) trak sig sejrrigt ud af et kompliceret parti mod Claes Løfgren (2048), som gik galt i en kombination, der kostede to lette officerer for et tårn.
På bræt 8 sørgede Lars Schøning (1893) derefter for en 4-3 føring til Skive, da han med de sorte brikker vandt over Esbjergs formand, Jesper Lahn Rasmussen (2012). Lars var tidligt i partiet under pres, men senere kom han til fadet og fik stillet sine officerer på gode felter. Jesper Lahn kom hurtigt i tidnød, og Lars fik større og større fordel, der kulminerede med, at han fik avanceret to centrale fribønder, der kostede modstanderen en springer og en løber, og han gav op umiddelbart efter.
Skive-siden håbede herefter på en samlet matchsejr, da Morten Fabrin (2018) på bræt 6 længe havde en tilsyneladende lige stilling som sort mod Ole Bønnelykke (2095). Desværre for os tippede partiet mere og mere over til Bønnelykkes fordel, og til sidst mistede Morten dronningen og gav op.
Med slutresultatet 4-4 bevarede Skive rækkens sjetteplads – lige over nedrykningsstregen, og med 7 point efter to kampe har vi fået en fornuftig start. I næste runde, der spilles 22. november, venter endnu et nøgleopgør hjemme mod rækkens anden oprykker, Haderslev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *