Kjellerup

EMT i Kjellerup

Det første parti havde jeg sort mod Niels Kristian Almtoft(2068). Det var et langt 5-timers parti ( det samme var det mod ham i 4. runde), hvor begge havde positionel fordel undervejs. Fordelen skiftede fra sort til hvid og tilbage, men sidst i partiet havde hvid problemmer med tiden og gik forkert. Så jeg gav skak med tårnet og tog hans tårn, og hvid gav op.

Det andet parti spillede jeg med hvid mod Søren Ladegaard. Sort valgte siciliansk, som jeg besvarede med Rossolimo-varianten. Stillingen var lige hele partiet, så fik jeg 0,5 point.
Næste parti tabte jeg med sort mod Claus Rossen. Jeg havde haft en bedre position og ekstra bonde, men gik forkert. Så hans bonde på A-linjen stille og roligt gik til a7, så jeg skulle give min springer for den, og jeg gav op nogle træk bagefter.
I 4.Runde med hvid mistede jeg hurtigt en bonde. Niels Kristian Almtoft spillede en simpel kombination og jeg mistede bonde på f2. De næste 4 timer prøvede jeg at holde remis, men Niels Kristian viste teknik og lavede ingen fejl, så jeg måtte til sidst give op.
Efter 2 tab i træk havde jeg hvid mod Claus Rossen. Vi begge prøvede at spille noget u-teoretisk . Hele partiet var stillingen lige eller hvid stod bedst. Det kritiske moment for sort kom, da han spillede 34.-, a5?? Partiet kan gennemspilles HER
Sort går mat i forskellige varianter eller mister sin dronning. Det kunne være blevet remis efter 34.,-Df6.35.c5,Sa5 36.Sd4,b3 37.Sb3,Sb3 38.Db3,Dc6+ 39.f3. Et godt parti mod en stærk modstander, synes jeg.
Min plan var at få 0.5 point i sidste runde og slutte turneringen med 50%, men jeg tabte klart til vinder af turnering Søren Ladegaard. Jeg spillede med sort og stod godt indtil 21 træk. Det var det kritiske moment, hvor jeg kunne slå modstanders springer på e3 med mine springer på f5 og d5. Jeg valgte 21.-,Sf×e3. 3 træk senere fik jeg en meget dårlig position, hvor begge hvide tårne pressede på linjen h og hvid dronning truede med at give skak på f6 og afgøre partiet. Hvid pressede rigtig godt og lavede ubalance i min position. 0-1. Hvis jeg spillede 21.-,Sd×e3 og 22.-,c5 ville stillingen være lige.
2,5 point af 6 mod stærke modstandere og +51 i rating , synes jeg er godt for den første klassiskskakturnering i mesterklasse i Denmark
Alle resultater kan findes HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *