Klubben

Elite-ungdomsskak

Skive Skakklub starter på torsdag en ungdomseliteafdeling med det formål at give en række arbejdsomme og talentfulde unge skakspillere nogle gode skak-oplevelser. Målet er at skabe landets bedste ungdomseliteafdeling, der i løbet af en årrække skal give klubben et kuld stærke divisionsspillere.

Klubben har inviteret 12 talentfulde juniorer og deres forældre til infomøde. Forventningen er, at mindst 8 af de inviterede vil deltage i gruppen. Talenterne er fra 10 – 16 år. Udover de 6 juniorer, der allerede nu er medlem af klubben, er der sendt invitatiioner til skoleskakspillere fra Skivehus- og Vestfjends Skoleskak. Klubben håber meget, at der for alvor kommer gang i skoleskakken på flere af områdets andre skoler, så der kommer flere skoleskakklubber med i projektet. Spilleglæde og motivation er det væsentligste i forhold til optagelse på eliteholdet. Hver spiller får sin egen skak-mentor, som vil hjælpe med den daglige træning, som spillerne forpligtiger sig til. Til gengæld kan de talentfulde juniorer se frem et godt fællesskab og socialt miljø, hvor der udover seriøst arbejde med træningen også er hyggeligt og sjovt at være. Planen er, at gruppen bl.a. skal på en udlandstur om året.
Til september kommer ungdomslandsholdstræner, FM Mads Boe, forbi Skive Skakklub – dels for at drøfte juniortræning med mentorerne og dels for at undervise talenterne.
Elitearbejdet kører sideløbende med det almindelige ungdomsarbejde, og det er vigtigt at understrege, at man behøver ikke at have ambitioner om at blive divisions-spiller for at være ung skakspiller i klubben. Alle er lige velkomne. Elitearbejdet er et ekstra tilbud til de særligt interesserede og talentfulde spillere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *