Diverse

Eksklusivt besøg i klubben

Onsdag den 14/9 havde Skive Skakklub besøg af ungdomslandsholdstræneren i skak, Mads Boe Olsen, fra Århus. Mads er tidligere danmarksmester i både lynskak og hurtigskak.

Baggrunden for besøget var, at Skive Skakklub har iværksat et ungdomseliteprojekt, hvor foreløbig 11 skakspillere mellem 10 og 16 år deltager. De har hver især fået en personlig voksen skak-mentor, som skal hjælpe dem med den daglige skaktræning.
Først havde Mads Boe møde med de voksne skakmentorer, hvor de drøftede juniortræning. Budskabet fra landsholdstræneren var, at skal man være blandt de bedste, så skal der trænes skak hver eneste dag, og at juniorerne skal ud at spille en masse turneringer. Men han lagde også vægt på, at det skal være sjovt, og at lysten skal drive værket, så klubben har også en opgave i at lave noget socialt for børnene, så de har det godt sammen. Endelig var det godt, hvis børnene hele tiden havde en gulerod foran sig – f.eks. en udlandstur.

Kl. 19.00 mødte juniorerne op. De blev delt i to styrkegrupper, hvorefter de henholdsvis spillede lynskak og fik intensiv undervisningen af Mads. De mindst erfarne fik noget slutspilstræning, medens de ældste og mest erfarne lærte noget om at forbedre sin stilling positionelt.
Allerede i weekenden skal 7 af klubbens juniorer i aktion, da de skal spille med i Holstebro Byturnering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *