Klubturnering

Efterårsturneringen

Et forrygende spændende og flot finaleparti i mestergruppen blev et værdigt punktum for Efterårsturneringen, den første af sæsonens tre planlagte klubturneringer.

Før sidste runde stod de to forhåndsfavoritter, Jørn Hvid og Claes Løfgren, begge noteret for 5½ p. af 6 mulige, men hvis nogen troede, der var en fredelig remis under opsejling, kom de til at tro om igen. Jørn, som sad bag de hvide brikker, ofrede på et tidspunkt en kvalitet for en bonde, og partiet så længe meget uklart ud. Men Jørns to springere kom til at blive meget stærke, og mod slutningen erobrede Jørn yderligere tre bønder, før han til sidst kørte gevinsten i mål. Med den imponerende score 6½ af 7 sætter Jørn ny, personlig ratingrekord med 2081. Claes besatte andenpladsen, mens Per Nielsen og Oleh Sivachenko fik 5 og 4 point på de følgende pladser.
Den nederste del af feltet tog næsten udelukkende point fra hinanden. Lars B. Agger nåede 2½ p. på femtepladsen, mens nyoprykkede Philip Nielsen fik 1½ p. som nummer 7 og gjorde en fin figur. Philip hentede yderligere lidt til ratingkontoen og er nu oppe på 1880.
I basis 1 gav Michael Glibstrup ikke noget væk. Det blev en suveræn oprykning med 7 af 7, selv om der var lidt medvind i sidste rundes gevinst mod Peter D. Nielsen, som til sidst begik en brøler i et slutspil, han i hvert fald ikke burde have tabt. Frode Meldgaard fik 5 p. på andenpladsen, fulgt af Morten Sørensen med 4½ og Peter D. Nielsen med 4. Dim fik lidt oprejsning for en meget skidt start på turneringen ved at sikre sig 1½ point i de to sidste runder.
Også i basis 2 gjorde vinderen rent bord. Den bedrift stod Rolf Diderichsen bag, og med de 7 af 7 rykker han op i basis 1. De to, der kom tættest på, var som ventet Bjarne Madsen og Marius Bøss Sørensen, som begge sluttede på 5 point. Johannes Kringstad, som på 4 pladsen fik 4 point, Patrick Nielsen med 2½ point og Emma Nielsen med 2 point sikrede sig alle pæn ratingfremgang.

På lørdag slutter tilmeldingen til næste klubturnering, Vinterturneringen, der er programsat til at begynde tirsdag den 3. november. Bestyrelsen arbejder i øjeblikket på at finde ud af, om det kan lade sig gøre at gennemføre turneringen på trods af de skærpede Corona-restriktioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *