Klubturnering

Efterårsturneringen er igang

Den nye sæsons første klubturnering (Efterårsturneringen) er kommet godt i gang med i alt 36 deltagere, fordelt på fire grupper, hvoraf den ene spiller med kort betænkningstid (1 time pr. spiller til hele partiet).

Efter 2 runder er det i mestergruppen Lars Schøning, Poul Hempler og Jonas Plejdrup (Morsø Skakklub), som er kommet bedst fra start med 1½ p. Lars og Poul vandt i 1. runde over henholdsvis Per Nielsen og Michael Glibstrup, før de spillede remis indbyrdes i 2. runde. Jonas åbnede med remis mod Jørn Hvid og vandt derpå et flot angrebsparti mod Oleh Sivachenko. Jørn Hviid og Claes Løfgren er begge noteret for to remiser, mens Michael, Oleh og Per slutter feltet med ½ p.

I basis 1 har Lars Agger, som har givet afkald på at spille i mestergruppen efter forårets oprykning, lagt hårdt ud med gevinster mod Dim Buizer og Morten Sørensen. Rolf Diderichsen har også maximumpoint – dog kun efter et parti, som blev vundet over Jakob S. Svenningsen. På 1 point ligger også Frits Nielsen, Philip Nielsen og Dim Buizer.

Basis 2 er en monradgruppe med 11 deltagere. Birgitte Brunsgaard Jacobsen er den eneste med maksimumpoint, men har fået det ene point som oversidder. Et felt bestående af Jens Porsborg, Willy Bracht, Marius Bøss Sørensen og Bjarne Madsen følger tæt efter med 1½ point, mens Emil Støvring (Morsø), Freddy Nikkelborg og Kay Larsen står noteret for 1 p.

I gruppen med kort betænkningstid har ratingfavoritten Jeppe Libach Makholm lagt planmæssigt ud med to gevinster, men han følges til dørs af Eskild Overlade Larsen og Felix Frederiksen, som også har 2 p. Gruppen har ikke haft et remisparti endnu, og på 1 p. forsøger Alexander Kringstad, Emma Nielsen, Jeppe Nørgaard og Henning Jensen at holde trit med toppen.
Som sædvanlig spilles turneringen over 7 runder. Runde 3, 4 og 5 følger i tæt rækkefølge de kommende tre tirsdage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *