2. division

Divisionsturneringen

I nogle få holdkampe går alt bare det ene holds vej. Sådan en kamp havde Skive Skakklubs første hold i går mod mod Viby i 2. division. Kampen var ellers imødeset med en vis nervøsitet, da Viby i første runde havde vundet over oprykningsfavoritterne fra Silkeborg, og Skive før sæsonen havde mistet sidste sæsons første bræt Jesper Thybo til Jetsmark, som spiller i Skakligaen.

Skive havde som hjemmehold hvid på de lige brætter. På bræt 6 og 8 resulterede det hurtigt i to meget fordelagtige stillinger, som Lars Schøning og Jørn Hviid sikkert konverterede til gevinster, mod henholdsvis Steen Andersen og Jørgen Christensen. På bræt 7 stillede Frode Meldgaard sig roligt op imod Jesper Nielsen, hvorefter han gradvist forbedrede sin stilling indtil, endnu en Skive sejr var en realitet. På fjerde bræt var Erling Møller Nielsen en overgang bagud med en bonde imod Filip Olsen, men om det var kritisk er et spørgsmål, i hvert tilfælde sluttede partiet remis efter et slutspil, hvor Erling efter at have vundet bonden tilbage, en kort overgang havde et lille pres.

På bræt to var Claus Støvring kommet rigtig godt fra åbningen, men et øjebliks uforsigtighed var tæt på at koste et nederlag. Heldigvis fandt Lars Hougaard ikke de bedste træk og Claus fik en evigskak ind, så det halve point kom i hus i det første parti af flere, hvor Viby med rette kunne føle, at vinden ikke blæste deres vej. På bræt fem kom Per Nielsen under et vist pres efter åbningen imod Benny Lauridsen, og brugte rigtig meget tid på at finde de bedste træk, så det begyndte at se kritisk ud, men Per kom helskindet igennem tidnøden og fik spillet sig frem til et slutspil, som var remis. Endnu et parti, hvor Viby undervejs havde sat næsen op efter et bedre udbytte, men helt galt gik det på bræt 1 og 3, som var sidst færdige. Efter at have stået til tab tidligere i partierne havde spillerne fra Viby fået spillet sig frem til to gevinststillinger, men det ene upræcise træk fulgte det andet, og pludselig havde Rasmus Thøgersen og Henrik Smedemark vundet for Skive over hhv Jacob Kjær og Jens Fogh. Dermed vandt Skive 6½ – 1½ i en kamp, hvor det meget nemt kunne være gået helt anderledes.
For Skives vedkommende var det sæsonens første kamp, da kampen i første runde var blevet udsat p.g.a. Rasmus Thøgersens udtagelse til ungdoms EM i Georgien. I næste runde venter der Skive en rigtig svær udekamp mod favoritterne til oprykningen Silkeborg, som trods nederlaget til Viby i første runde fører rækken med 9½ point.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *