skak

Claes sidder stadig på tronen

I denne sæson fik han kamp til stregen, men da alt støvet havde lagt sig, var det alligevel Claes Løfgren, der kunne lade sig lykønske med endnu et vundet klubmesterskab i en efterhånden imponerende lang række.

Efter sæsonens to første turneringer førte Philip Nielsen racet om klubmesterskabet med 10 point foran Michael Glibstrup og Claes med 9½. I Forårsturneringen faldt Michael forholdsvis hurtigt fra, mens det efter fem runder var helt lige mellem Philip og Claes, der havde indhentet det halve point, han var bagud. Afgørelsen faldt reelt i det indbyrdes parti, som Claes vandt med de sorte brikker, hvorefter en hurtig remis mod Michael i sidste runde var nok til at sikre titlen et halvt point foran Philip, som besejrede Christian Volmer Nielsen i sidste runde.

Claes vandt (naturligvis) også Forårsturneringen med sine 6 point foran Philip med 5 og Christian Volmer med 4. Også Lars Foldager, som gjorde comeback til klubturneringen, spillede god skak og sluttede midt i feltet med 3½ point, side om side med Jørn Hvid.

Comeback gjorde også Henrik Nyby i basis 1, og det gjorde han så effektfuldt, at det skaffede ham oprykning til mesterklassen. Henrik gik ubesejret igennem turneringen med tre gevinster og fire remiser og sluttede således med 5 point. Nærmeste forfølgere var Lars B. Agger og Bjarne Madsen med 4½ point og Dim Buizer med 4. Dim var langt fra land med tre gevinster i træk, inden han tabte lidt af pusten, før det i sidste runde blev til gevinst over Frode Meldgaard.

Oprykkeren fra Vinterturneringen, Emma Nielsen, var på forhånd undertippet med en forventet score på 0,8, men hun bed rigtig godt fra sig og fik raget 1½ point til sig undervejs. Også gruppens andet kvindelige islæt, Birgitte B. Jacobsen, gjorde det rigtig godt og fik ligesom Emma ratingfremgang.

I basis 2 blev oprykningen til et kapløb mellem Marius Bøss Sørensen og Svante Vinther. Marius har tilsyneladende fundet spilleglæden igen, og han vandt gruppen med 6½ point, idet han kun afgav en remis til Niels Jensen i sidste runde, og Marius nærmer sig dermed 1500 i rating.

Turneringens suveræne ratinghøjdespringer blev dog Svante, som opnåede 6 point trods en forventet score på kun 1,2. Det udløste 275 ratingpoint, og da han også havde en sjat til gode fra holdturneringen, er de 1041, han stillede op til Forårsturneringen med, nu blevet til 1375.

Eskild Overlade Larsen med 4 point og Niels Jensen med 3½ blev gruppens nummer tre og fire.

I alt stillede 26 spillere til start i Forårsturneringen.