Klubturnering

CLAES LØFGREN GENVANDT KLUBMESTERSKABET

Claes Løfgren blev en meget overbevisende klubmester for 2018/2019-sæsonen, som sluttede tirsdag, da sidste runde af Forårsturneringen blev spillet.

Claes endte også som vinder af Forårsturneringen, da han ved at vinde sit sidste parti over Lars Schøning nåede op på 5 point. I sæsonens to tidligere klubturneringer – Efterårsturneringen og Vinterturneringen blev det begge gange til 5½ point, hvilket bringer sæsonens total op på imponerende 16 point. Løfgrens eneste nederlag i sæsonen kom i 1. runde mod Per Nielsen, som besatte andenpladsen i Forårsturneringen med 4½ point efter remis i et omskifteligt parti mod Thor Hammershøj i sidste runde. Feltet var yderst tæt, idet både Jørn Hvid, Thor og Knud Peder Jensen sluttede med 4 point, fulgt af Lars Schøning med 3½ point. Michael Glibstrup blev et eksempel på, hvordan tingene kan gå op og ned i skak. Efter 5 point i Efterårsturneringen og 4 point i Vinterturneringen, gik Forårsturneringen helt i kage for Michael, som begik en række ukarakteristiske fejl. Og efter at have overset en simpel afdækkerskak, der kostede dronningen, i sidste runde mod Knud Peder, blev det kun til ½ point denne gang.

Også basis 1 blev en tæt affære, hvor der måtte korrektion til for at finde oprykkeren, idet Lars B. Agger, Oleh Sivachenko og Lars Foldager alle sluttede på 5 point. Korrektionen gav Lars Agger førsteplads og oprykning, mens Oleh og Lars F havde ens korrektion og derfor deler andenpladsen. Egon Frandsen og Frode Meldgaard var med 4 point ikke langt efter.

Poul Hempler var helt suveræn i basis 2, som han vandt med 6½ point efter kun at have afgivet en remis til Niels Jensen. Hvis der skulle kåres en årets spiller, ville Poul være en brandvarm kandidat. Det er mindre end et år siden, han for alvor blev fanget af skak, og efter at have vundet over Jesper Thybo i simultanmatchen i august, blev han forsigtigt tildelt 1200 i rating. Det tal har han med imponerende resultater sæsonen igennem og senest sikre førstepladser i sin gruppe ved DM, i sin gruppe i DanPumps-turneringen i Kolding i weekenden og nu Forårsturneringen, bragt helt op på 1882.
Gruppens andenplads gik til Rolf Diderichsen med 4 points, fulgt af Jakob Svenningsen og tilbagevendte Bjarne Madsen med 3½ point. Niels Jensen blev nr. 5 med 3 point og sætter personlig rekord med nu 1400 i rating efter en flot sæson.

I basis 3 løb sjettehøjest ratede Johannes Kringstad lidt overraskende med førstepladsen efter en flot turnering, der kastede 5 point af sig. Freddy Nikkelborg med 4½ p. var nærmeste forfølger, mens Jan Kringstad og Asger Nørkær Nielsen begge nåede 4 p. For Asger, som havde en forventet score på kun 1, betød det en stor ratingfremgang fra 836 til 1039.

I gruppen, der spillede med kort betænkningstid, kunne ingen røre Jeppe Libach Makholm, som vandt med 7 af 7, hvilket fik ratingtallet til at vokse fra 1101 til 1173. Martin Bisgaard snuppede andenpræmien med 5 p., fulgt af tre spillere med 4 p., Felix Frederiksen, Eskild Larsen og Andreas Vang Lyhne Jensen.
Hele 46 spillere deltog i turneringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *