Klubturnering

Afslutning Efterårsturnering

Claes Løfgren føjede endnu en sejr til rækken af vundne klubturneringer, da han vandt Efterårsturneringen med 5 point af 7 mulige – et helt point foran forfølgerne.

Triumfen kom dog ikke i hus uden bump på vejen, og Claes var i vanskeligheder mod Morsøs Jonas Plejdrup og stod til tykt tab mod Michael Glibstrup, men formåede alligevel at få henholdsvis en remis og en gevinst ud af de to partier. I sidste runde fik man en ren finale mellem Claes og Jørn Hvid. Det afgørende moment var, da Jørn – tilsyneladende unødvendigt – valgte at give en kvalitet for at tage pusten af Claes’ initiativ, men den manglende kvalitet kom til at koste Jørn partiet.
Tre spillere sluttede på 4 point, og korrektion gav Jonas andenpladsen, Jørn tredjepladsen og Lars Schøning fjerdepladsen. Lars kunne trøste sig med, at hans ratinggevinst sendte tallet op på 1962, hvilket er ny, personlig rekord.
Oleh Sivachenko og Poul Hempler, som var med i den øverste gruppe for første gang, klarede sig begge fint med 3½ point. Sidst blev Michael Glibstrup, som efter en længere periode under vanlig standard røg helt ned på 1791 i rating efter blot at have opnået 1 point.

I basis 1 regerede Lars B. Agger helt suverænt og snuppede 6½ point efter kun at have afgivet remis mod Peter D. Nielsen. På de næste pladser fulgte Morten Sørensen, Frits Nielsen og Philip Nielsen, alle med 4 point, og især for Frits var det et fornemt resultat, da det indbragte 117 ratingpoint og et nyt tal på 1583.

I basis 2 løb de to unge piger, Birgitte B. Jacobsen og Signe Sofie Bøss Sørensen, med første- og andenpladsen, begge med 5 point, og Birgitte, som havde bedst korrektion, sikrede sig dermed også oprykning til basis 1. Jens Porsborg, som spillede en god turnering og vandt 104 ratingpoint, sluttede på 4½ point ligesom Bjarne Madsen på fjerdepladsen. På femtepladsen kom Vestsallings Willy Bracht, som vandt mest rating af alle i turneringen – hele 230, hvilket bragte hans tal op på 1176.

Gruppen med kort betænkningstid endte med en suveræn favoritsejr til Jeppe Libach Makholm, som vandt alle sine syv partier. Med en forventet score på 6.45, gav det en beskeden ratinggevinst på 25, hvilket dog var nok til at sende ratingtallet over de 1200. Eskild Overlade Larsen blev en klar nummer to med 5½ point, hvilket fik ratingtallet til at stige fra 854 til 950. På tredjepladsen kom Felix Frederiksen med 4½ point, mens Emma Nielsen opnåede 4 p. som nummer 4. Også Felix og Emma fik en pæn ratingfremgang som ekstrabelønning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *