Årets første træk

Vi havde 7 deltagere med ved Herning Skakklubs traditionsrige hurtigskakturnering kaldet Årets Første Træk, som i år tiltrak hele 93 deltagere.

Noget kunne tyde på, at medlemmer af Skive Skakklub ikke er morgenmennesker. I hvert tilfælde tabte alle på nær Jeppe Nørgaard, som vandt.
Anden runde var derimod meget bedre med sejre til Frits Nielsen, Frode Meldgaard, Oleh Sivachenko, Philip Nielsen og undertegnede.
Philip blev den eneste præmietager fra Skive. Med 4 point af 7 mulige blev han delt nummer tre i basis 5. Philip var ikke helt tilfreds med sit spil, og så er det vel ok trods alt stadig at opnå præmie. Da den forventede score var 4,1 røg der 4 hurtigskakratingpoint.
Det blev også til 4 point til Frode, men i basis 2 rakte det ikke til præmie. Det forlyder, at de to nuller i runde 5 og 6 burde have været sejre, da stillingerne var stærkt fordelagtige for Frode undervejs. Det gav dog 5 ratingpoint.
Oleh spillede for første gang i Danmark med i en mestergruppe. I mester 2 blev det til 3½ af 7, hvilket kostede 1 ratingpoint.
I basis 3 blev det til 3½ af 7 for Frits, som undervejs kiksede et par store chancer for flere point. Ratingen steg med 5 point.
Jeg (Claus Støvring) spillede med i mester 1. På forhånd for forventningerne ikke så høje, da jeg ikke spiller så meget længere. Målet var at blive ved med at kæmpe og nyde at spille skak. Det blev mere end opfyldt og i fem af partierne gav det gevinstchancer. De blev dog kun udnyttet i de to af tilfældene. To blev smidt væk i slutspil, mens en ændring af plan kostede et nederlag, efter jeg havde ofret mig til en gevinststilling i sidste runde. Nederlaget i sidste runde kostede en tredelt 2. præmie. Den forventede score var dog lav, så jeg vandt 13 ratingpoint. Gruppen, og dermed turneringen, blev vundet af Kim Henrik Skaanning-Pedersen, Evans (2216) med 5 af 7.
Kay Larsen ramte ikke sit normale niveau og måtte nøjes med 2 af 7 i basis 8, hvilket kostede 76 på ratingkontoen.
I basis 9 spillede Jeppe Nørgaard for første gang med i en skakturnering i skakklubregi. Han har tidligere spillet nogle skoleskakturneringer, men denne turnering var den første, hvor nogle af modstanderne også var voksne. Det blev en lidt hård start med 1½ af 7.
Alle resultaterne kan findes HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *