Klubben

Åben hus og simultan

Klubben tog hul på den nye sæson tirsdag aften ved at holde åbent hus i klublokalerne på Skivehus Skole. Blandt de godt 20 fremmødte var der blot to nye ansigter, men til gengæld satte en af de nye et solidt aftryk på aftenen.

Hovedbegivenheden var en simultanmatch mod klubbens tidligere medlem, U-18 europamester og IM Jesper Thybo, som har 2500 i rating. 18 spillere greb chancen for at møde Jesper, og det kom der en underholdende aften – og nogle artige overraskelser – ud af.

Jørn Hviid var den første til at høste et helt point, efter at Jesper havde tabt materiale tidligt i partiet. Også Jespers nuværende klubkammerat i Jetsmark, Rasmus Thøgersen, der også har Skive-fortid og nu har passeret 2300 i rating, vandt ret komfortabelt efter hurtigt at have fået fordel.

Der blev også løbende gevinster til Thybo ud af anstrengelserne, men i partiet mod Birgitte Brunsgaard Jacobsen blev det til en rundbarbering, da Birgitte efter en tidlig fejl af Jesper ikke rystede på hånden i de mange taktiske forviklinger, der fulgte efter. Også Frits Nielsen hev en fortjent gevinst hjem efter en aften i nogenlunde kontrol, og i det allersidste parti fuldførte en af aftenens gæster, Poul Hempler, som efter eget udsagn har meget begrænset erfaring med skak, et flot parti ved at vinde sit tårnslutspil mod 2500-manden.

Ud over de fem tabspartier måtte Jesper Thybo også afgive to halve point, idet Morten Fabrin og Lars Schøning holdt remis, og derudover kunne i hvert fald Emil Diderichsen og Claes Løfgren med rette ærgre sig over forspildte muligheder. Dermed sluttede duellen 12-6 i Jespers favør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *