Ungdoms VM

6. runde – Godt spil længe og nedtur til sidst

Sådan kan man vist bedst beskrive dagen for Jesper i kampen med de hvide brikker imod den 2. seedede inder Aravindh Chithamram (elo 2415).

Efter at have fået forberedelsen ind – helt indtil ca. 20 træk, med lille hvid fordel, så var det sjovt at følge med på livedækningen (der fungerede efter ca. en halv time), hvor Computerberegningerne stadig er en stor hjælp for os med ca. 1200 i rating.

Som det fremgår så var der enten lille fordel eller lige spil helt indtil de sidste træk, og det var vanvittigt spændende for os alle udenfor spillehallen. Derfor var det også underligt at høre Jesper fortælle, at han havde følt sig under voldsomt pres i det meste af kampen.

GM Allan Sig Rasmussen, der er med hernede fortalte, at det er en meget normal fornemmelse, når man spiller imod en modstander, der har næsten 250 mere i rating, og faktisk havde Jesper også muligheder i partiet.
For en udenforstående var det lærerigt at høre, at der hvor det tippede, var der hvor Jesper selv begyndte at tænke på muligheden for remis, istedet for at spille på gevinst.
Et enkelt dårligt træk medførte, at inderen kunne få et bondefremstød i gang, og han var lige et felt længere fremme, med en bedre placeret tårn på 2. række, hvorimod Jesper havde svært ved at få ført sine bønder frem imod forvandling.

Lige bagefter var det en skuffet Jesper, men jeg er sikker på, at når han får set partiet igennem, sammen med Allan Stig, så vil han indse, at han faktisk spillede et rigtigt godt parti imod så stærk en modstander.

For de øvrige danskere så måtte Mads Andersen ned imod franskmanden Loiseeau Quentin (elo 2388), i et parti hvor Mads pludselig begyndte at tvivle på sin egen forberedelse. Det var en tydeligt skuffet Mads Andersen, der bagefter fortalte landstræneren om kampen.

De sidste 3 danske vandt alle sikkert, og pt. har ingen af danskerne uder 50 % i score.

Jesper og Filip Boe har begge 4 point af 6 og ligger bedst placeret.

I 7. runde venter en tyrker Gokerkan Cem Kaan (elo 1960). Selvom det måske burde virke lettere så har tyrkeren haft en flot turnering med en rating performance på 2120, så som jeg vist har skrevet hver gang, der er næppe lette kampe til et ungdoms VM.

Al Ain d. 23.12. – J. Thybo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *