Konventum & Højstrupgaard Weekend

Efter en pause fra turneringsskak siden oktober 2020 var det endelig blevet tid til at spille igen. Valget faldt på den weekendturnering som erstattede den store traditionsrige Open i Helsingør. I år var turneringen reduceret til en weekendturnering med 5 runder på tre dage fra fredag den 23. juli til søndag den 25. juli. Spillerne blev inddelt i 4 grupper, og jeg havnede i gruppe 2 som 17. seedet ud af 32 deltagere. Trods den lange pause var det målet at få hævet mit ratingtal, som var droppet ned på 1960.

I første runde var rusten tydelig. Med sort mod Palle Bratholm, Nordsjælland (2056) ”lykkedes” det mig at give løberparret væk og komme til at stå meget klodset på 10 træk. Heldigvis spillede Palle senere d4 lidt for tidligt og fulgte op med at bytte sin sortfeltede løber for min springer, hvilket gav mig initiativet. Først vandt jeg en bonde, og da jeg i slutspillet stod til også at vinde en springer pga. en binding, gav han op.

Heller ikke i anden runde spillede jeg godt i åbningen. Jeg havde hvid mod Svend Steenstrup, Nordsjælland (1972) og var slet ikke tilfreds med min passive stilling efter de første 13 træk. Senere kom der dog lidt mere gang i spillet, og i træk 21 med nedenstående stilling valgte Svend at tage tårnet, hvilket førte til en flot afslutning på partiet. Se afslutningen her: ChessBase Game

Stillingen efter 21. Dc2-b3

Efter to runder burde rusten måske være banket lidt mere af, men åbningsspillet blev bare værre. Selvom jeg havde hvid mod Thore Nyboe Jensen, Nørrebro (2060) tabte jeg bare en bonde i åbningen. Jeg forsøgte at ofre en mere for at få skabt noget modspil, hvilket var lige ved at lykkedes, da jeg overså, at jeg kunne slå en bonde på d5 med min dronning og holde gang i initiativet trods en bonde nede. Om det helt ville være nok, er måske tvivlsomt, men med Thores begrænsede tid var der en chance. Det jeg spillede i stedet, tabte bare direkte.

Med sort mod Mark Simkin, Tyskland (2077) valgte jeg i fjerde runde at bytte af til et slutspil, som viste sig vanskeligere at holde, end jeg troede. Dermed kom der endnu et nul på resultattavlen.

I femte og sidste runde havde jeg hvid mod Aage Søndergaard Nielsen, Springeren Kolding (1952). Denne gang var det endelige modstanderen og ikke jeg, som spillede åbningen skidt. Jeg fik et vindende angreb, som førte til mat i træk 23. Hermed sluttede jeg på 3 point med en forventet score på 2,05 og satte dermed 29 ratingpoint ind på kontoen. Gruppen blev vundet på deling af Mark Simkin, Tyskland (2077), Luitjen Akselsson Apol, Færøerne (2035) og Morten Frank Jensen, Præstø (1950) med 4 point af 5 mulige.

Gruppe 1 blev vundet af IM Nikolaj Borge, Hillerød (2350). Alle resultaterne kan ses her: DSU turneringssystem (skak.dk)