Holdkamp A-Rækken Skive 4 – Ringkøbing, 3-5

Tirsdag aften havde Skive 4 besøg af Ringkøbing, og det blev lidt at af en speciel match.

Dim Buizer spillede på bræt 1, imod Johannes Christensen, med de sorte brikker, og sikke en flot kamp der blev spillet her. Efter en solid åbning, og midtspil, fik Dim en gratis bonde på e-linjen, som i slutspillet viste sig at blive rigtig giftig. Og da modstanderen ikke kunne gøre noget ved bonden, plus en lille regnefejl, kom Dim på tavlen.

På bræt 2 var Rene Poulsen oppe imod Arne Christensen, med de hvide brikker. De så længe ud til at begge parter stod lige, dog ebbede det ud i en lille kombinationsfejl fra Rene, som desværre kostede ham et nederlag.

I Birgittes B. Jacobsen’s fravær, er Marius B. Sørensen blevet fast inventar på bræt 3. Han havde de sorte brikker mod Knud Erik Pedersen. Det viste sig hurtigt at, modstanderen var en lidt for stor mundfuld for Marius, da modstanderen havde trusler på næsten alle felter. Det endte desværre også med et nederlag, da Marius overså en kombination i midtspillet.

Jakob S. Svenningsen leverede aftenens anden spændende parti. Jakob spillede med de hvide brikker på bræt 4 mod Søren Krøjgaard. Allerede fra start af, skød Jakob med skarpt, da han med en meget velovervejet taktisk plan, fik taget modstanderens tårn rent inden for de først 10 træk. Det så længe rigtig godt ud for ham, og inden man havde set sig om, havde han ofret sin dronning for to officerer og to bønder. Som tilskuer, tænkte man straks at, Jakob sikkert ville give op, men Jakob så alle de rigtige kombinationer, og udnyttede modstandenes manglede brikker, og det endte med en sejr til Jakob, da modstanderen kun havde konge, dronning og fire bønder, mod Jakob konge, tre officere, to tårne og fire bønder.

På bræt 5 havde Jens Porsborg de sorte brikker, Helge Lydersen. Modstanderen lagde ud med en solid d4-åbning, og da Jens spillede sin springer e4 i starten af midtspillet, gik det meget hurtigt ned af bakke for Jens, da han overså en trussel på e4, som kostede ham en bonde. Derfra var der trusler og kombinationer på alle felter, og da de fleste af brikkerne var bytte af, kunne Jens ikke se sig ud af det, og gav derefter op. Dog viste efteranalysen, at det var en tyk remis-stilling.

Kay L. Larsen havde fornøjelsen at spille med de hvide brikker på bræt 6, mod Gert Søgaard Kristensen. Efter 2½ times spil, så det meget ud til at partiet ville ende i en remis, da hverken Kay eller modstanderen gad at give sig. Og igen her, regnede Kay forkert, som desværre kostede en bonde, og en chance for modstanderen at trænge igennem Kay’s forsvar. Også her kom der en nederlag.

På bræt 7 spillede Henry Eriksen mod Preben Albertsen, med de sorte brikker. Allerede fra start af, blev Henry presset fra alle sider. Han prøvede længe på at holde skansen, dog kom modstanderen igennem hans forsvar, som endte med at modstanderen havde to dobbeltbønder på d- og e-linjen. Og så kunne Henry ikke holde skansen længere, så han gav op.

På bræt 8 skulle Niels Jensen med de hvide brikker, mod et tomt bræt. Ringkøbing’s ottende mand havde nemlig meldt afbud i sidste øjeblik, og de kunne desværre ikke få fat i en ny mand, så det blev til en særdeles nem sejr til Niels.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *