DM i Helsingør

Årets DM som foregik i påsken i Helsingør, deltog 7 spillere fra Skive Skakklub. De 2 unge juniorspillere, Rasmus Thøgersen og Jesper Thybo deltog begge i Kandidatklassen, som er klassen lige under de allerskrappeste i landsholdsklassen. Erling Møller spillede med G7 gruppe 1, Jørn Hviid i gruppe G7 gruppe 2, og de sidste 3 deltagere, Lars Schøning, Frode Meldgaard og Lars B. Agger spillede alle med i G5 gruppe 1.
I år havde vi valgt at bo i campinghytter på Helsingør Campingplads sammen med Holstebro folkene, Aksel Hansen og Kim Schmidt, samt Jespers lillebror Thomas Thybo, der er medlem af Morsø Skakklub.
Jesper Thybo 2170 i rating, begyndte udmærket med 2 point i de 4 første runder, men mistede pusten og tabte desværre de sidste 3 runder, her iblandt til den højst ratede Jacob Carstensen 2395. Rasmus Thøgersen, rating 2063, begyndte turneringen lidt mere stille, men som turneringen skred frem spillede han sig op, og sluttede med 3 point. Det indbydes opgør mellem de 2 Skive-spillere endte med sejr til Jesper. Jespers ny ratingtal er på 2142, og Rasmus vandt 3 og er på 2066.
Erling Møller, rating 1957, havde en lidt blandet turnering, hvor han tabte nogle gode stillinger, men så til gengæld vandt nogle stillinger, hvor han stod næstbedst. I alt blev det til 2½ point og en lille tilbagegang i ratingtallet til 1947.
Jørn Hviid spillede hele tiden med i toppen af gruppen og fik 4½ point og hermed en 3. præmie og uændret rating på 1892. Det kunne være blevet til mere for Jørn, der tabte i sidste runde, efter midtvejs at have afslået et remis tilbud.
Thomas Thybo, rating 1467, blev nummer 3 efter at have dårligere korrektion en nr. 2, Bernhard Sørensen, som Thomas ellers sikkert vandt over i sidste runde. Thomas´ny rating er 1469.
Lars Schøning, 1870 begyndte turneringen stærkt med 1½ point i de første 2 runder, men tabte så de næste 2, og med remis i sidste runde blev det til 2 point. I alt blev det til en lille rating tilbagegang på 13.
Formand Frode tabte de 2 første runder efter spændende stillinger i 1.runde mod gruppen højst ratede, og i 2. runde efter at have stået bedst. 3. runde vandt han sikkert, men tabte så i 4. runde, og med en sejr i 5. runde blev det til i alt 2 point og en rating fremgang på 8. Frodes nye ratingtal er 1806.
Sidste Skive-spiller var Lars B. Agger, som begyndte turnering blødt med ½ point efter de 2 første runder. Herefter fik han bedre tur i den og fik 2½ point i de sidste 3 runder. Den ene sejr var dog meget heldig. I alt blev til 3 point og en rating fremgang på 39 point, og ny rating, 1836.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *